Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GHS Címke

GHS Címke

A Globálisan Harmonizált Rendszert, teljes nevén a Vegyi Anyagok Besorolásának és Címkézésének Globálisan Harmonizált Rendszerét (angolul: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals, GHS) az ENSZ égisze alatt hozták létre 2002-ben.

A GHS kialakítása azzal a szándékkal kezdődött meg, hogy kialakítsanak egy egységes, globálisan összehangolt rendszert a vegyi anyagok besorolására, címkézésére és a hozzájuk kapcsolódó biztonsági adatlapok rendszerére.

Abban az időben ez nem számított újszerű megközelítésnek, mivel a szállítmányozás területén már léteztek egységesített rendszerek, de a munkahelyeken és a vásárlókkal közölt információkkal kapcsolatban nem létezett egységes megközelítés.

A GHS elfogadása után felváltotta a hasonló céllal létrehozott európai és egyesült államokbeli rendszereket. Az Európai Unióban az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló, 2008. december 16-i 1272/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet vezette be. Az Európai Unió minden tagállamára érvényes szabályozás 2009. január 20-án lépett hatályba, és egy átmeneti időszakot követően a korábban érvényben lévő osztályozási, címkézési és csomagolási irányelvek helyébe lépett.

A GHS kiegészíti a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló (REACH) rendeletet, de új tudományos kritériumok alapján határozza meg a vegyi anyagok veszélyes tulajdonságait és besorolását. A GHS alapján a már meglévő szimbólumokat új, egységes designnal látták el.

Elérhető eszközök: https://echoprint.hu/cimkenyomtatok/szines-cimkenyomtatok

Ismerje meg dokumentumkezelési megoldásainkat.

Bővebbi információkért keresse szakértő kollégáinkat!

E-mail cím: sales@echoprint.hu

Telefonszám: +36 70 453 7211

Személyesen: 1147 Budapest, Öv utca 140

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 9:00-tól 17:00-ig

Árukereső.hu Árukereső.hu