Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezettudatos nyomtatás? Lehetséges!

Környezettudatos nyomtatás? Lehetséges!

Az Epson fenntartható tintasugaras technológia iránti elkötelezettsége kifizetődik, mivel az iparágnak klímatudatos termékekre van szüksége!

A klímaváltozás miatti folyamatos aggodalom közepette az Epson elkötelezett a fenntartható technológiák, különösen az üzleti tintasugaras technológia iránt, amit a fenntartható üzleti tintasugaras termékek növekvő kereslete igazol.

Az Epson régóta támogatja a fenntarthatóságot: 2018 óta több mint fél milliárd eurót fektetett a PrecisionCore tintasugaras nyomtatófej fejlesztésébe, amely kiváló minőségű, fenntartható és hőmentes alternatívát biztosít a versenytársak nyomtatási technológiáihoz képest. Ezt a közelmúltban további egy további 100 milliárd jenes beruházás követte, amellyel új anyagok és technológiák fejlesztését támogatta környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

Egy új IDC Info Snapshot az Epson támogatásával az üzleti tintasugaras technológiával kapcsolatos nyomtatási iparági trendeket vizsgálja, és a lézernyomtatás iránti kereslet 2,6%-os csökkenését jósolja, ezzel szemben évi 7%-os növekedési ütem várható az üzleti tintasugaras megoldások területén. Az Info Snapshot azonosítja a váltás főbb mozgatórugóit, és az IDC kutatása alapján a döntéshozók 88%-a „kiemelkedően”, illetve „nagyon” fontosnak tartja az energiafogyasztás és a hulladék (87%) kérdéskörét új nyomtatóeszközök kiválasztásakor. Az IDC kutatása azt is megállapította, hogy a válaszadók 78%-a gondolja úgy, hogy a tintasugaras nyomtatók és MFP-k környezetbarátabbak, mint a lézernyomtatók és MFP-k.

„Ma egy irodában a felhasznált energia 10%-át a nyomtatás teszi ki és az Epson üzleti tintasugaras nyomtatóra való váltással a szervezetek ennek az energiaigénynek akár a 83%-át is megtakaríthatják” – mondja Gareth Jay, Epson Europe. „Az éghajlati vészhelyzet mindannyiunkra hatással van, ezért mindannyian felelősséget kell vállalnunk a megoldás érdekében. Ezt szem előtt tartva jelentős összegeket fektettünk be annak érdekében, hogy mind saját üzleti működésünk, mind a termékeink fenntarthatósági teljesítményét javítsuk – ezzel elősegítve az ügyfelek és a végfelhasználók szemléletváltását is.”

Az üzleti tintasugaras nyomtatókhoz való pozitív hozzáállást tovább hangsúlyozza az új IDC Vendor Spotlight jelentés az Epson megbízásából, amely alapján az európai IT-vezetők 65%-a tervezi, hogy költségvetésének akár felét fenntartható termékekre és szolgáltatásokra fordítja, valamint bizalommal és pozitívan áll hozzá az üzleti tintasugaras nyomtatókhoz a fenntarthatóság, biztonság és megfelelés szempontjából. 

„A lézernyomtatók erőforrás-igényesek, és sok mozgó alkatrészük van” – folytatja Jay. „A tintasugaras nyomtatók bizonyíthatóan jobbak, de nem minden tintasugaras nyomtató egyforma. A mi készülékeinknek nincs szükségük hőre vagy felmelegedési időre bekapcsoláskor vagy alvásból való felébredéskor – vagyis sokkal kevesebb energiát vesznek igénybe. Ez gyorsabb nyomtatást, egyenletesen kiváló minőségű kimenetet, jelentős időmegtakarítást, alacsonyabb költségeket és természetesen kevesebb energiafogyasztást jelent.”

A hibrid munkaerő is érdeklődik a tintasugaras nyomtatás iránt, mivel a dolgozók fenntartható, alacsony költségű megoldásokat keresnek az otthoni irodájukba, illetve az iroda kisebb munkacsoportjai számára. 2021-ben az Epson világszerte 60 millió EcoTank termék eladását ünnepelte, amelynek a hulladék és a teljesítményfelvétel csökkentésére való képesség a hajtóereje. Az IDC Vendor Spotlight jelentés megállapította, hogy a külső tintatartályos rendszereknél, amelyek kevesebb hulladékot és csomagolóanyagot termelnek, mivel sokkal kevesebb utánpótlást igényelnek, Európa-szerte erőteljes kereslet tapasztalható az irodák részéről.  És bár az otthonról dolgozók 13%-a már előfizetéses modellekkel kezelt nyomtatási eszközöket használ, 2024-re az IDC előrejelzése szerint a szervezetek 60%-a tér át a nyomtatás és a nyomtatással kapcsolatos szolgáltatások előfizetéses modelljére.

„Továbbra is kihasználjuk a szabadalmaztatott hőmentes tintasugaras technológiánk előnyeit, valamint a vállalkozások és otthoni munkavállalók számára egyaránt elérhető különböző vásárlási és előfizetési modelleket” – teszi hozzá Jay.

Árukereső.hu Árukereső.hu